Kom Binnen Bij Bedrijven-dag

Op vrijdag 17 maart zetten Woerdense bedrijven hun deuren weer open voor werkzoekenden, stagiaires, werkervaarders en vrijwilligers. Doet u ook weer mee? Deze laagdrempelige Kom Binnen Bij Bedrijven-dag heeft de laatste jaren geleid tot mooie matches tussen werkzoekenden en bedrijven. Lees hier het succesverhaal van Abrona. De open dag van afgelopen jaar leverde twee vrijwilligers en een werknemer op. Janny Tins van Abrona: ‘Een betekenisvolle dag waar iedereen aan mee zou moeten doen.’

 In 2016 deed Abrona Kasteel Woerden weer mee aan de ‘Kom Binnen Bij Bedrijven’ dag. Abrona opende de deuren voor vrijwilligers. Dit jaar onder leiding van Janny Tins, persoonlijk ondersteuner. abrona

De dag werd door Abrona deze keer anders ingevuld.  Voorgaande jaren werd een workshop gegeven. Dit jaar gingen Janny en de recruiters van Abrona in gesprek met de deelnemers. Daarna kregen zij een rondleiding door het Kasteel. Zo kon meteen worden gekeken wat de partijen voor elkaar konden betekenen. Dit heeft goed gewerkt volgens Janny: “Ik vind het bijzonder dat we door deze middag vrijwilligers hebben gekregen en ook iemand echt hebben kunnen helpen. Het is goed om in beweging te blijven en jezelf in te zetten voor anderen in de maatschappij.”

De open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ leverde Abrona  twee vrijwilligers, één omscholingstraject en één werknemer op. Onder de deelnemers waren veel  mensen van rond de 50 jaar die op een of andere manier waren vastgelopen in de maatschappij. Zo ook een vrouw waar Janny meteen een klik mee had. Deze vrouw is nu  werkzaam als vrijwilliger en ervaart zo of een omscholingstraject naar deze richting in de zorg bij haar past: “Ik denk dat mijn hart hier ligt. Hopelijk kan ik hier op een dag mijn baan van maken.”

Janny Tins is in ieder geval enthousiast: “Een betekenisvolle dag waar iedereen in Woerden aan mee zou moeten doen. Wij doen volgend jaar in ieder geval zeker weer mee!”

Inschrijven kan op https://kbbb.groenehartwerkt.nl/bedrijf-inschrijven

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X