Met BooghGoed heb je iets goed in je handen

In de webwinkel van BooghGoed vind je verschillende producten die met Zorg en de Hand zijn ontworpen en gemaakt door cliënten van stichting Boogh. Collectie keramiek schalen, krukjes, lampen, kussens maar ook stoere woonproducten van steigerhout. Hip en helemaal van deze tijd. Naast het maken van mooie producten voor de webwinkel worden er ook naar hartenlust appeltaarten gebakken op bestelling en krijgen oude meubels een nieuw leven of worden ze juist op maat gemaakt. De uiteenlopende producten worden door mensen met niet aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte gemaakt, die naar eigen vermogen, in eigen tempo meedoen op de verschillende locaties van Boogh.

Trots
De makers zijn trots op hun werk en dat zie je terug. Ze zijn blij dat hun spullen via de webwinkel en andere kanalen, zoals de Woonkerk in Harmelen en Uitjekunst in Woerden, worden verkocht. Volgens Shelley zorgt het werken aan de artikelen ervoor dat ze een grotere eigenwaarde heeft. “Ik heb het idee dat ik er weer toe doe, omdat ik een leuke baan heb. Dat ik mijn producten op de website kan aanwijzen en kan zeggen dat ik daaraan heb meegewerkt geeft een goed gevoel”, aldus Shelley.

Ook Cor is gelukkig met zijn werkzaamheden voor BooghGoed. “Met het maken van de producten kan ik iets betekenen voor andere mensen. Het gevoel van vroeger toen ik nog werkte komt terug. Ik kan weer blij zijn en genieten van het eindresultaat. Daarbij geeft dit mij de juiste afleiding, zodat ik mijn pijnen overdag minder voel.”

Eerlijke cadeaus en maatwerk
Het idee voor een webwinkel ontstond onder andere uit pure trots op de spullen die de mensen op onze locaties maken. “Het zijn allemaal trendy cadeaus met een bijzonder verhaal, voor een zakelijke relatie of een vriendin,’ zegt Marlies Kroes”, trajectbegeleider en mede bedenker van webwinkel BooghGoed. “En dat geldt ook voor het heerlijke en eerlijke gebak dat wordt gemaakt door onze cliënten of de meubels die worden opgeknapt. Met onze producten vergroten we de markt en dragen we bij aan de integratie van de makers in de maatschappij.”

Meer informatie?
Nieuwsgiering? Ga naar www.booghgoed.nl of www.boogh.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X