70 liter erwtensoep voor Voedselbank

De veertien ondernemers van Ondernemers Ontbijt Groene Hart losten heel snel hun beursvloerbelofte in. Krap twee weken na de Beursvloer kookten zij liters erwtensoep voor de Voedselbank. ‘Iedereen moet natuurlijk snert kunnen eten tijdens de Koeiemart’, aldus initiatiefnemer Marianne Mulder van Veiligheidsconcept MCM. ‘Hoe mooi is het dat ook nieuwkomers in Woerden die deze traditie niet nog kennen, meegenieten.’ Dat betekende wel dat naast de gewone soep, ook een halal/vegetarische variant bereid moest worden. En volgens HACCP-normen. De Groene Jager Catering stelde zijn keuken, deskundigheid en receptuur ter beschikking. Slagerij Van Kesteren leverde twee soorten worst. Speciaal ontworpen kaartjes door Ien! met de ingrediënten maakten het af.

Donderdagochtend 19 oktober leverden de ondernemers de diep gevroren soep af bij de Voedselbank. ‘s Middags, op de gebruikelijke wekelijkse uitgiftedag, troffen cliënten een verrassing bij hun pakket. Groene (Hart) soep, ambachtelijk bereid. Fijne Koeiemart!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X