Dagbesteding Careyn breit voor Kerstwens Woerden

Maandag 4 december hebben wethouder Hans Haring en Nanette Mostert namens Kerstwens Woerden zeven sjaals in ontvangst die de dames bij dagbesteding De Cope van Careyn in Kamerik hebben gebreid voor de actie Kerstwens Woerden. De dames Slingel, Brak, Van Os, Van Deursen, Hilgeman, Mostert, Vogelenzang en Willemse hebben zich een slag in de rondte gebreid om de sjaals op tijd af te krijgen. In ieder geval vatten de leden van de kerstwenscommissie geen kou als zij aankomend weekend voor de actie gaan flyeren in de stad.

‘Breien voor een goed doel is toch veel leuker dan zomaar wat weg breien?’ reageerde Rieneke Wallaard, begeleider dagbesteding De Cope, op de vraag van Nanette Mostert van Kerstwens Woerden of de dames van de dagbesteding sjaals zouden willen breien. ‘Als jij voor wol zorgt, gaan wij lekker breien.’ De wol werd geregeld bij Wolwinkel de Tuttebollen in de Rijnstraat. Eigenaressen Esther Eskes en Jeanine Threels leggen door het jaar heen wol opzij voor willekeurig welk goed doel. Dit jaar dus voor Kerstwens Woerden.

.

Foto van links naar rechts: (zittend) mevrouw Slingel, wethouder Hans Haring, Nanette Mostert, (staand) mevrouw Hilgeman en (zitten) mevrouw Van Deursen.
Foto: Alex de Kuijper

Kerstwens Woerden gaat het derde jaar in en start vrijdagavond 8 december. Wethouder Hans Haring opent de actie om 18.00 uur bij de grote kerstboom op het Kerkplein. Zodra de wethouder de lichtjes in de kerstboom heeft ontstoken, kunnen mensen hun wens voor een ander indienen. Een ander aan wie je juist rond kersttijd denkt omdat hij/zij het nodig heeft of een moeilijke tijd doormaakt. Een ander die het verdient omdat hij of zij altijd klaar staat voor anderen. De wens kan iets speciaals zijn of juist iets heel gewoons omdat het voor hem/haar niet vanzelfsprekend is. Wie een kerstwens voor een ander indient, wil het welzijn van anderen bevorderen. In 2016 kwamen er 99 wensen binnen, 44 daarvan zijn ingewilligd dankzij ruimhartige inzet en bijdrage van tal van Woerdense ondernemers.

Kerstwensen kunnen tot 27 december digitaal worden ingediend op www.kerstwenswoerden.nl of per mail naar kerstwenswoerden.gmail.com. Wie zijn wens liever opschrijft, kan de flyer vinden en achterlaten op 50 plekken in Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld. Bij de grote supers Albert Heyn, Emté, Jumbo en Plus staan grote inzameltonnen, herkenbaar aan de poster Kerstwens Woerden.

Meer informatie op www.kerstwenswoerden.nl 

Zonder betrokken ondernemers geen Kerstwens Woerden. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Jacob&Jacobus Grafisch Ontwerp, Event Support Holland en de kerstwenscommissie met Gineke van Kesteren (Slagerij van Kesteren), Tamara Ottens (Westdam Netwerk Notarissen), Stephan Esschendal (Gerritse IJzerwaren), Ronald van Drogenbroek (FermWerk), Dennis Karakoc (Stresscentrum), Nanette Mostert (Samen voor Woerden) Jeroen Greiteman en Bernard Schaap van WIJ3.0.

In de week van 8 januari worden alle wensen beoordeeld door de kerstwenscommissie en krijgen alle inzenders bericht.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X