De Terugwinning partner van Samen voor Woerden

 in Nieuws

Stichting De Terugwinning is partner geworden van Samen voor Woerden. De stichting met als doel sociaal en maatschappelijk kapitaal terug te winnen, biedt dagstructuur, carrière- en opleidingsoriëntatie, arbeidstoeleiding en werknemersvaardigheden. Mensen op zoek naar sociale contacten, structuur en dagritme, of die werkloos zijn en een helpende hand nodig hebben om weer aan de slag te komen, werken er in een veilige omgeving en toch middenin de samenleving.  Arjan Nihot over het partnerschap met Samen voor Woerden: ‘Wij zijn nu een jaar bezig in Woerden en dankzij het netwerk van Samen voor Woerden, komen wij in contact met allerlei partijen. Waardevolle contacten die ons verder helpen in onze ontwikkeling.’

ANWB Kinderfietsenplan

Onder andere in de fietswerkplaats waar zij kinderfietsen van het ANWB Kinderfietsplan demonteren, recyclen en repareren om te worden uitgegeven via Stichting Leergeld. Kinderen in armoede worden zo aan een fiets geholpen. Leermeesters van de ANWB leren hen het vak.

Timmerwerk

Met de terugwinning van hout wordt materiaal op verschillende manier hergebruikt. Voor objecten voor eigen gebruik, zoals de werkbanken in de fietswerkplaats en stellingen voor fietsopslag. Daarnaast krijgt De Terugwinning geregeld externe opdrachten en fabriceren zij voor Woerdense bedrijven en organisaties meubels.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X