KUNSTaandenRIJN geeft workshop Karel Appel in ruil voor gedicht

Basisschool De Fontein en KUNSTaandenRIJN sloegen de handen ineen voor een kunstzinnige match op de Beursvloer vorig jaar! Elly

Waterman gaf aan drie verschillende enthousiaste klassen een interessante lezing over kunstenaar Karel Appel. Hoe vernieuwend hij was, maar dat zijn werk in Nederland eerst helemaal niet gewaardeerd werd. De kinderen leerden over kenmerken van de schilderijstijl van Karel Appel: felle kleuren naast elkaar, weinig mengen, zwarte lijnen, geen diepte, geen schaduwen, spontane vormen. De kinderen waren enthousiast en betrokken. Geïnspireerd konden de kinderen daarna aan de slag met hun eigen doek, helemaal in stijl van de schilder. De kunstwerken zijn op één wand bij elkaar gehangen en vormen een kleurrijk geheel.

Als tegenprestatie heeft Jasmijn Kok van basisschool De Fontein een mooi gedicht gemaakt over kunst voor aan de muur. Deze is mooi ingelijst en hangt in het atelier van KUNSTaandenRIJN.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X