Special guest: Tony’s Chocolonely

We zijn trots op onze spreker op de beursvloer: Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely.

Uit het jaarverslag van Tony’s: ‘Impact maken, daar draait het om. Want Tony’s Chocolonely is geen chocoladebedrijf dat impact maakt, nee, wij zijn een impact organisatie die chocolade maakt. Niet alleen directe impact doordat we meer boeren bereiken, maar ook indirecte impact: doordat we steeds meer consumenten en chocoladebedrijven mee krijgen op onze missie. Samen maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade. Impact is namelijk het doel en chocolade (net als geld verdienen) het middel. Winst of verlies is een resultante van genomen besluiten. 

En natuurlijk hadden we toen de weg van de minste weerstand kunnen kiezen. We hadden kunnen zeggen dat we 100% slaafvrij zijn. We hadden de brandhaard in WestAfrika kunnen verlaten en voortaan cacao kunnen inkopen uit gebieden waar geen misstanden voorkomen. We hadden een eigen, volledig gecontroleerde plantage kunnen starten. Hebben we allemaal niet gedaan. Want dan.. dan zou er werkelijk he-le-maal niets veranderen aan de uitbuiting van 2,5 miljoen boeren en hun families in Ghana en Ivoorkust. Daarom blijven we bewust in West-Afrika. We werken daar waar de misstanden van moderne slavernij en illegale kinderarbeid het grootst zijn. We zijn daar waar de chocoladegiganten, Big Choco, hun cacao inkopen.’

Kom luisteren naar dit bijzondere verhaal op de Beursvloer. Meld je hier aan!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X