#coronahulp | dit doet Woerden

 in Nieuws

Ineens ondervinden ook wij in Woerden bizarre, onzekere tijd aan den lijve. We moeten afstand houden, thuis blijven, zo min mogelijk elkaar op zoeken. Totaal in strijd met wat we normaal gesproken doen. Maar Woerden zou Woerden niet zijn als niet direct allerlei hartverwarmende initiatieven ontstaan om elkaar te helpen.

Oproep!
Samen voor Woerden organiseert evenementen en bijeenkomsten waarbij we bedrijven met maatschappelijke organisaties verbinden. Die agenderen we voor later dit jaar. Nu richten we ons op hulpvraag en hulpaanbod die door corona nu actueel zijn.
Oproep voor maatschappelijke organisaties: wij helpen jullie graag. Zijn er wensen/behoeften, laat het ons weten.
Oproep voor bedrijven: wil je graag helpen en meedenken? Laat het ons weten, dan zoeken wij naar passende (coronaproof) verbindingen. Mail naar info@samenvoorwoerden.nl

Woerden voor elkaar

Het platform waar alles is te vinden over (particulier) vrijwilligerswerk doen en aanvragen is Hart voor Woerden. Nu actueler dan ooit! Op www.woerdenvoorelkaar.nl komen ook coronahulp en -aanbod bij elkaar.

Voedselbank Woerden
Onder strikte voorwaarden heeft Voedselbank Woerden besloten open te blijven. Op dit moment lukt dat nog met de eigen vrijwilligers, maar mogelijk is daar binnenkort hulp bij nodig. Meld u bij ons aan als we u daarvoor kunnen benaderen. Voor het beschikbaar stellen van voedsel gelden strikte voedselveiligheidseisen. Helaas valt (ook door horeca) bereid voedsel daar niet onder.

ANBO: telefoonlijn
Voor ouderen met vragen en zorgen over het coronavirus, of voor hen die een praatje willen maken, zit ANBO klaar bij de telefoon. Medewerkers en vrijwilligers zijn er 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op (0348) 466666. Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “We kregen veel signalen van onze leden dat ze zich zorgen maken over het coronavirus. Bijeenkomsten en vaste activiteiten gaan niet meer door. En juist die sociale contacten zijn voor veel mensen heel belangrijk. Daarom hebben wij een telefoonlijn die mensen kunnen bellen. Om hun zorgen te uiten, vragen te stellen over het coronavirus, maar ook om gewoon even een praatje te maken.”

ANBO: hart onder de riem
Door de maatregelen van het RIVM en het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, krijgen heel veel ouderen op dit moment geen bezoek. ANBO biedt deze mensen een luisterend oor met een speciale telefoonlijn. Maar dit kan natuurlijk geen gezellige bezoekje of uitje vervangen. Daarom startte ANBO, samen met BN’ers en politici,  de actie ‘Hart onder de riem’. Kijk bijvoorbeeld dit filmpje van Gerard Joling.

Careyn zoekt vermaak op afstand voor ouderen
Zie ook dit filmpje van RPL:

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X