Jaarverslag Samen voor Woerden 2016

Hieronder vindt u een overzicht van onze activiteiten in 2016. Het volledige jaarverslag kunt u hier lezen.

ACTIVITEITEN IN 2016

“Samen voor Woerden is het netwerk en de specialist voor maatschappelijk betrokken ondernemen in Woerden”

Jaarverslag – activiteiten

Matches
Door het jaar heen zijn er 245 matches gemaakt, 209 beursvloermatches en 36 overige matches.

Jaarverslag – activiteiten

NLdoet
Samen voor Woerden spant zich in om tijdens NLdoet vrijwilligers op de been te krijgen. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Op 11 maart zijn burgemeester & wethouders en bedrijfs- en maatschappelijke partners van Samen voor Woerden (30 personen) te gast bij MeetINoffice voor het Woerdens Ontbijt om vervolgens aan de slag te gaan. Dit jaar bij de afdeling kleinschalig en begeleid wonen van Careyn Weddesteyn.

Jaarverslag – activiteiten

Pak Je Kansen!-dag
De Pak Je Kansen!-dag, een initiatief in samenwerking met Woerden Werkt!, het UWV en Ferm Werk, beleefde in 2016 zijn tweede editie. Twee dagen voorafgaand aan de Kom binnen bij bedrijven-dag zijn 80 werkzoekenden gecoacht door betrokken ondernemers om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Jaarverslag – activiteiten

Kom binnen bij bedrijven-dag
Op 7 april leidde de Intermediair van Samen voor Woerden het project Kom binnen bij bedrijven in opdracht van Woerden Werkt! 63 bedrijven stelden hun bedrijf open voor werkzoekenden en belangstellenden. Er zijn 391 bedrijfsbezoeken gedaan waaruit 27 matches zijn voortgekomen, goed voor een maatschappelijke waarde van € 180.000.

Jaarverslag – activiteiten

Maatschappelijk teamuitje
Voor DARE International! organiseerde Samen voor Woerden op 19 april een maatschappelijk teamuitje. Medewerkers van het hightech elektronica bedrijf kozen voor de thema’s ‘zorg’ en ‘natuur’ en zetten zich in bij Abrona|NU doen! en Landgoed Bredius. Een middag met winst voor alle partijen.

Jaarverslag – activiteiten

Wandelestafette De 24 uur van Woerden
Samen voor Woerden heeft op 20/21 mei meegedaan aan de wandelestafette De 24 uur van Woerden en leverde zo een kleine bijdrage aan het grootse wandelevenement door Stadspark Molenvliet. In totaal haalde het evenement € 85.000 op t.b.v. Inloophuis ‘Leven met Kanker’ in Woerden en het Prinses Maxima Centrum.

Jaarverslag – activiteiten

Beursvloer Woerden
Het gezichtsbepalende evenement van Samen voor Woerden. De matches van de Beursvloer van 2015 zijn voor 1 oktober 2016 opgevolgd. Op 6 oktober vond bij Ferm Werk de achtste editie van Beursvloer Woerden plaats. In totaal hebben vertegenwoordigers van 72 bedrijven en 82 maatschappelijke organisaties deelgenomen, met ruim 10% nieuwe bedrijven en maatschappelijke organisaties. Er zijn 209 beursvloermatches gesloten. De algemene vraag en aanbod is gecoördineerd via www.beursvloerwoerden.nl. Voorafgaand aan de Beursvloer hebben deelnemers op 21 september meegedaan aan de workshop ‘Goed voorbereid naar de Beursvloer’. De training is oorspronkelijk bedoeld voor maatschappelijke organisaties maar ook nuttig voor ondernemers die zich voor de eerste keer aanmelden voor de Beursvloer. De fondsenschatkamer ontsluit alternatieve financieringen voor maatschappelijke organisaties.

Jaarverslag – activiteiten

Meest creatieve beursvloermatch
Tijdens de achtste editie van Beursvloer Woerden is de meest creatieve match gekozen en voorgedragen voor de landelijke NLmatcht Award. De jury met wethouder Hans Haring, Ellen Vossen (Welzijn Woerden), Remon van Balken (ISERO/Gerritse IJzerwaren), Ronald van Drogenbroek (Ferm Werk) en Nanette Mostert (Samen voor Woerden) beoordeelt de matches ter plekke. Winnaars zijn Woerdens Techniek Talent en Minkema samen met Zwem- en Poloclub Woerden.

Jaarverslag – activiteiten

Nieuwe website
In het najaar van 2016 is de website www.samenvoorwoerden.nl vernieuwd. Bedrijfspartner Budeco produceerde de website en deed dat ook voor de Samen voor-vestigingen in Breda, De Bilt, Maastricht, Nieuwegein, Veenendaal en Zeist. De uitstraling van de nieuwe websites is uniform met ruimte voor plaatselijke invulling voor herkenning en verbinding. De nieuwe website biedt meer mogelijkheden voor conversie; acties van bezoekers van de website. Daarnaast is de site responsive en beter geïntegreerd in social media. Social media worden veelvuldig ingezet en vergroten de zichtbaarheid van Samen voor Woerden en daarmee het MBO-platform.

Jaarverslag – activiteiten

OKW Onderneming van het jaar 2016
Samen voor Woerden is samen met veertien andere ondernemingen en organisaties door leden van Ondernemerskring Woerden voorgedragen voor de titel Onderneming van het jaar 2016. De voordrachten waren gebaseerd op het thema ‘samenwerking’. De titel ging uiteindelijk naar maatschappelijke organisatie Woerdens Techniek Talent.

Jaarverslag – activiteiten

Kerstwens Woerden
Kerstwens Woerden kreeg na de start in 2015 een vervolg in 2016 en is ingelijfd bij Samen voor Woerden om de continuïteit te kunnen waarborgen. Er zijn 99 wensen ingediend. Drie grote kerstwensen worden in 2017 ingewilligd. Voor 44 kleinere wensen worden Woerdense ondernemers verzocht een bijdrage te leveren.

Start typing and press Enter to search

X