Kerstwens Woerden

Uw kerstwens voor een ander
Heeft u een wens voor een ander? Een ander die het nodig heeft omdat hij een moeilijke tijd doormaakt. Een ander die het verdient omdat hij altijd klaar staat voor anderen. Iets speciaals of juist iets heel gewoons omdat dat voor hem/haar niet vanzelfsprekend is. Met uw wens bevordert u het welzijn van anderen. Daarvoor is de actie Kerstwens Woerden.

Kerstwens Woerden

Wensen indienen
Uw wens voor een ander kunt u digitaal indienen via deze site of mailen naar kerstwenswoerden@gmail.com. Schrijft u de wens liever op? Vul dan de flyer in, verkrijgbaar op 50 uitgiftepunten in Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld. U kunt uw wens daar afgeven of deponeren in een van de acht inzameltonnen bij de ijsbaan op het Kerkplein en alle grote supers Jumbo, Albert Heyn, Plus en Emté. Hoe eerder u uw wens indient, des te groter de kans dat uw wens voor een ander met kerst kan worden ingewilligd. Voor de kerstdagen hoort u of uw wens daar bij zit.

Kerstwens Woerden

Spelregels
Hoe graag we ook willen, niet alle wensen kunnen ingewilligd worden of komen in aanmerking. Zo kunnen we niet volledige tuinen aanleggen, maar wel helpen bij opknappen en verbeteren. Wensen over gezondheid, auto, woning of werk gaan het bereik helaas te boven. Wensen zonder toereikende motivatie moeten we afwijzen. Het is dus belangrijk dat u aangeeft waaróm u de ander iets specifieks toewenst.

Jury
De jury neemt álle inzendingen door. Het voornaamste criterium is dat de wens het welzijn van de medemens(en) bevordert. Verder beoordeelt de jury de wensen op toepasselijkheid, redelijkheid en haalbaarheid. Dankzij hulp van maatschappelijk betrokken ondernemers kunnen vaak ook veel kleine, eenvoudige wensen worden ingewilligd.

Kerstwenscommissie
De jury bestaat uit de kerstwenscommissie met Gineke van Kesteren (Stadshart Woerden/Keurslager Van Kesteren), Stephan Esschendal (Gerritse IJzerwaren), Ronald van Drogenbroek (Ferm Werk), Tamara Ottens (Westdam Netwerk Notarissen), Dennis Karakoc (Stresscentrum), Pike Uittenbogaard (Pompier), Job de Vogel (Jacob & Jacobus) en Nanette Mostert (Samen voor Woerden).

Mogelijk gemaakt door
De kerstwensen worden mede mogelijk door: Event Support Holland, Gerritse IJzerwaren, Jacob & Jacobus Grafisch Ontwerp, Keurslagerij Van Kesteren, de Pompier, Annex Cinema, AV Flowers, Bij Petrus, De HALL, Inloophuis ’t Centrum, Inloophuis Leven met kanker, Het Klooster, Kasteel de Haar, Het Wapen van Harmelen, Plein 7, RIE Theater, Daniëlle Verweij Fotografie en Restaurant Viviamo.

Een kerstboom voor Pablo

Een sprookjeshuwelijk voor Marion en Sander 
Wat begon als een bescheiden wens die Saskia (begeleider bij Reinaerde Singelhof) indiende, eindigde op 18 april in een waar sprookjeshuwelijk voor Marion en Sander. De twee geliefden wonen bij Reinaerde Singelhof en zijn al vijftien jaar samen. Vanwege hun verstandelijke beperking zit een rechtsgeldig huwelijk er niet in. Heel jammer want Marion zou zo graag eens weten hoe het voelt om een bruid te zijn in een heuse ‘prinsessenjurk’. Dankzij de inzet van de Kerstwenscommissie werd met medewerking van een groot aantal betrokken ondernemers een prachtige bruiloft op poten gezet. De jurk werd voor een dag uitgeleend door Mary Borsato, Tuk Tuk Woerden vervoerde het bruidspaar, Juwelier Duvolee schonk trouwringen, Foto Veerman maakte prachtige trouwfoto’s, AV Flowers maakte een trouwboeket, Stadsmuseum stelde De trouwzaal ter beschikking voor de plechtigheid en De Hofclub verzorgde de receptie voor het bruidspaar met familie en vrienden. Natuurlijk was ook de pers vertegenwoordigd. Bekijk hier het verslag of kijk de video hieronder.

Kerstwens Woerden

Diner bij Inloophuis ’t Centrum
Meerdere wensen betroffen een etentje. Lekker eten in goed gezelschap gewenst voor mensen die eenzaam of alleen gaand zijn, een zwakke gezondheid hebben, slecht ter been of gewoon omdat zij het verdienden zelf eens bediend te worden. Daarvoor stelde Inloophuis ’t Centrum haar knusse eetkamer ter beschikking. Koks (broer en zus) Jan en Ada kookten een heerlijk vijfgangen diner. De kerstwenscommissie verzorgde de bediening en muzikale omlijsting was er van Bernhard Drost met gitaar en zang. Een avond met een gouden randje!

Kerstwens Woerden
Een kerstdiner voor velen geserveerd door de kerstwenscommissie bij Inloophuis ‘t Centrum (foto: Alex de Kuijper)

Mogelijk gemaakt door
De Kerstwensen 2017 zijn mede mogelijk gemaakt dankzij Woerdense ondernemers Brownies & downieS, Chalet.nl, Dierenasiel, Elektroworld De Groot, Event Support Holland, Ferm Werk, Groenendijk Bedrijfskleding, Gerritse IJzerwaren, de HALL, de Hofclub, Inloophuis ’t Centrum, Juwelier Duvolee, Keurslager Van Kesteren, Het Klooster, Pretfabriek, Praxis, PUUUR, Stadsmuseum.

Kerstwens 2016

Volg en like ons op Facebook
Deel de actie Kerstwens Woerden!

Founders / Mede-mogelijkmakers

Start typing and press Enter to search

X