Kerstwens Woerden

Heeft u een wens voor een ander? Met de actie kerstwens-woerden-logoKerstwens Woerden kunt u een wens voor een ander laten uitkomen. Van 9 tot en met 24 december 2016 hebben 99 wensers hun kerstwens voor een ander ingediend op Kerstwens Woerden. Daaruit zijn drie winnaars gekozen. Twee mensen zijn verblijd met een verwendag, één persoon met een theaterarrangement. De actie kent echter veel meer winnaars. Naast de top drie is het de kerstwenscommissie gelukt ruim 40 minder omvangrijke wensen in te willigen. Een mooi boeket omdat iemand altijd klaarstaat voor een ander. Een fietsreparatie en boodschappenpakket voor minder bedeelden. Door creatieve oplossingen en dankzij ruimhartige bijdragen van ondernemers in Woerden, kunnen veel van dit soort wensen gerealiseerd worden. Voor meerdere wensen die betrekking hebben op eenzamen, mensen die niet meer mobiel zijn of die iets gezelligs verdienen, doet de kerstwenscommissie zelf het kookschort voor. Met hulp van koks van ’t Centrum serveren zij hoogstpersoonlijk een gezamenlijk, huiselijk drie gangen diner voor 20 personen. Met muzikale omlijsting van live gitaar en zang.

Alle indieners zijn geïnformeerd over hun wens. Voor de uitvoering van de wensen heeft de kerstwenscommissie gebruik gemaakt van bijdragen van Rabo Dichtbijfonds, Gemeente Woerden en van maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties.

Kerstwens Woerden is een initiatief van Wij 3.0 in samenwerking met Samen voor Woerden, de gemeente Woerden en maatschappelijk betrokken ondernemers. WIJ 3.0 is een maatschappelijke organisatie die werkt aan perspectief van kwetsbare mensen. De gemeente Woerden ondersteunt dit initiatief en Margot Stolk is ambassadeur van het project.

Kerstwens Woerden
Foto: Alex de Kuijper

FOUNDERS / MEDE-MOGELIJK MAKERS

Start typing and press Enter to search

X