Kerstwens Woerden

Uw kerstwens voor een ander
Heeft u een wens voor een ander? Een ander die het nodig heeft omdat hij een moeilijke tijd doormaakt. Een ander die het verdient omdat hij altijd klaar staat voor anderen. Iets speciaals of juist iets heel gewoons omdat dat voor hem/haar niet vanzelfsprekend is. Met uw wens bevordert u het welzijn van anderen. Daarvoor is de actie Kerstwens Woerden.

Winterfair
Tijdens de winterfair op  8 december heeft de wethouder de actie met het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom officieel geopend.  De grote kerstboom op het Kerkplein staat symbool voor uw mooie wensen voor een ander. Kerstboom wordt Kerstwensboom.

Kerstwens Woerden

Wensen indienen
Uw wens voor een ander kunt u digitaal indienen via deze site of mailen naar kerstwenswoerden@gmail.com. Schrijft u de wens liever op? Vul dan de flyer in, verkrijgbaar op 50 uitgiftepunten in Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld. U kunt uw wens daar afgeven of deponeren in een van de acht inzameltonnen bij de ijsbaan op het Kerkplein en alle grote supers Jumbo, Albert Heyn, Plus en Emté. Tot aan de kerstdagen kunt u uw wens indienen. Op 27 december sluit de actie, waarna de kerstwenscommissie zich begin januari buigt over alle inzendingen. In de week van 8 januari hoort u of uw wens is uitverkoren.

Kerstwens Woerden

Spelregels
Hoe graag we ook willen, niet alle wensen kunnen ingewilligd worden of komen in aanmerking. Zo kunnen we niet volledige tuinen aanleggen, maar wel helpen bij opknappen en verbeteren. Wensen over gezondheid, auto, woning of werk gaan het bereik helaas te boven. Wensen zonder toereikende motivatie moeten we afwijzen. Het is dus belangrijk dat u aangeeft waaróm u de ander iets specifieks toewenst.

Jury
De jury neemt álle inzendingen door. Het voornaamste criterium is dat de wens het welzijn van de medemens(en) bevordert. Verder beoordeelt de jury de wensen op toepasselijkheid, redelijkheid en haalbaarheid. Dankzij hulp van maatschappelijk betrokken ondernemers kunnen vaak ook veel kleine, eenvoudige wensen worden ingewilligd.

Kerstwenscommissie
De jury bestaat uit de kerstwenscommissie met Gineke van Kesteren (Stadshart Woerden/Keurslager Van Kesteren), Stephan Esschendal (Gerritse IJzerwaren), Ronald van Drogenbroek (Ferm Werk), Tamara Ottens (Westdam Netwerk Notarissen), Dennis Karakoc (Stresscentrum), Pike Uittenbogaard (Pompier), Jeroen Greiteman/Bernard Schaap (WIJ3.0) en Nanette Mostert (Samen voor Woerden).

Mogelijk gemaakt door
De kerstwensen van 2017 worden mede mogelijk dankzij Chalet.nl, Careyn Dagbesteding, Event Support Holland, Jacob&Jacobus Grafisch Ontwerp, Pompier, Rabo Dichtbijfonds, WIJ3.0 en Wolwinkel De Tuttebollen.

Kerstwens Woerden

Een kerstboom voor Pablo

Kerstwensactie 2016
In 2016 zijn bijna 100 kerstwensen ingediend. De kerstwenscommissie stond voor de uitdaging te bepalen welke wensen moesten afvallen en welke zouden meedingen in de loting. Er zijn drie winnaars geloot uit de stapel grote wensen. Daarnaast konden 44 kleinere worden ingewilligd dankzij ruimhartige bijdragen van betrokken ondernemers.

De winnaars van 2016
Jessie Jacobs, Sanne Telgenkamp en Rowena de Jong waren de drie gelukkigen! Jessie en Rowena beleefden een verwendag met kapper, schoonheidssalon, massage en lunch. Sanne was dolblij met een theaterarrangement voor twee personen naar The Bodyguard. De drie winnaars hadden allen een zwaar jaar achter de rug, maken qua gezondheid het nodige door en/of zetten zich voor langere tijd in voor hun naaste. Terechte winnaars, het is hen van harte gegund!

Kerstwens Woerden
Winnares Rowena de Jong (foto: Lydia van Rooijen)

Diner bij ’t Centrum
Meerdere wensen betroffen een etentje. Lekker eten in goed gezelschap gewenst voor mensen die eenzaam of alleen gaand zijn, een zwakke gezondheid hebben, slecht ter been of gewoon omdat zij het verdienden zelf eens bediend te worden. Daarvoor stelde Inloophuis ’t Centrum haar knusse eetkamer ter beschikking. Koks (broer en zus) Jan en Ada kookten een heerlijk vijfgangen diner. De kerstwenscommissie verzorgde de bediening en muzikale omlijsting was er van Bernhard Drost met gitaar en zang. Een avond met een gouden randje!

Kerstwens Woerden
Een kerstdiner voor velen geserveerd door de kerstwenscommissie bij Inloophuis ‘t Centrum (foto: Alex de Kuijper)

Mogelijk gemaakt door
De Kerstwensen 2016 zijn mede mogelijk gemaakt dankzij All Office Van Lint, AnnexCinema, Bloemrijke Verleiding, Brownies&downieS, De HALL, Drukwerkstudio, Event Support Holland, Inloophuis ’t Centrum, Jaco Kazius Vormgeving, Noppes, Salon PUUUR, Skintuition, Mod’Es, Nexxt, Knipsaloon Sandra, Stoof Tweewielers, Viviamo en Vlindertijd.

Kerstwens 2016

Kerstwens Woerden

Volg en like ons op Facebook
Deel de actie Kerstwens Woerden!

Start typing and press Enter to search

X