NL Doet

Al jaren vervult Samen voor Woerden een stimulerende rol bij NLdoet in Woerden. De gemeente Woerden vindt het belangrijk dat NLdoet in de gemeente goed onder de aandacht komt en dat organisaties die meedoen, worden ondersteund. Hierin werken wij samen met Samen met Hart voor Woerden, hét centrum voor vrijwillige inzet.

Ieder jaar organiseert het Oranje Fonds NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In heel Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Zo hebben ze zelf een leuke dag én helpen zij organisaties. Ook de Koninklijke familie gaat op diverse plaatsen in het land aan de slag. Samen voor Woerden organiseert jaarlijks mee en nodigt het college van burgemeester en wethouders en Woerdense ondernemers uit de handen uit de mouwen te steken. We starten met het Woerdens Ontbijt en gaan elk jaar bij andere organisaties aan de slag.

In 2019 is NL doet gehouden op 15 en 16 maart. Ook meedoen? U vindt hier een overzicht van klussen in Woerden.

NL Doet
Foto - Alex de Kuijper

Vrijwillige inzet
Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. In 2019 werden 9.700 klussen geklaard in heel Nederland.

Samen aan de slag
Overal in het land zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin. Een paar uur erop uit met ouderen of gehandicapten. Tussen al deze klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen met je collega’s, familie of je sportteam kunt doen. Ben je maatschappelijk betrokken en heb je zin om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken? Doe dan mee.

Meer informatie
Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl

Een klus te klaren?
Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Als je meedoet kan je ook een subsidie krijgen van het Oranjefonds. Meer informatie vind je op www.nldoet.nl.

Het Oranje Fonds
NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve inwoners zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. De Nationale Postcode Loterij steunt dit bijzondere initiatief met een extra bijdrage.

FOUNDERS / MEDE-MOGELIJK MAKERS

Start typing and press Enter to search

X