Rollatorloop Woerden
Rollatorloop Woerden
Rollatorloop Woerden

HELAAS KAN DE ROLLATORLOOP OP ZATERDAG 10 JULI NIET DOORGAAN! De weersverwachting is niet goed. Zodra de nieuwe datum bekend is, informeren we alle deelnemers die zich hadden opgegeven.

Een ‘wedstrijd’ voor iedereen die niet zo snel ter been meer is, en een rollator of rolstoel gebruikt. De succesvolle eerste editie van deze ‘loop’ op zaterdag 19 september 2020, krijgt op een nader te bepalen datum in 2021 (van 10.00-12.00 uur) een vervolg bij Park Oudeland. Mogelijk dankzij Stichting ’t Oude Landt en Vegro en Vierstroom Thuiszorgwinkel.

!! Bij regen gaat het niet door, dan stellen we de rollatorloop uit naar een een mooiere dag.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden? U kunt mailen naar info@samenvoorwoerden.nl of bellen met (06) 47 67 60 21. Bij de receptie van Park Oudeland en van Weddesteyn en in de winkel van Vegro in de Achterstraat liggen inschrijfformulieren die u daar ingevuld in de inzamelbox kunt deponeren.

Rollatorloop Woerden

Foto van 1e editie van de Rollatorloop in Woerden

Rollatorloop Woerden

Verslag Rollatorloop 2020
Prachtig weer, perfecte locatie, vrolijke deelnemers, blije gezichten. Leeftijd geen bezwaar, de oudste deelnemer was 95 jaar en stapte nog kwiek op een loopfiets voor een proefritje. Samen met een familielid of begeleider konden ze deelnemen.

Na een lange voorbereiding; oorspronkelijk zou de eerste editie van Rollatorloop Woerden vorig jaar september plaatsvinden op de atletiekbaan. Toen het weer roet in het eten gooide, werd het evenement uitgesteld naar mei. En toen de pandemie uitbrak, kon het helemaal niet meer doorgaan. Toch ontstond het idee voor een alternatieve Rollatorloop op locatie, in de voortuin van Park Oudeland. Een passend rondje om de vijver waarbij bewoners maar naar buiten hoeven te stappen om mee te kunnen doen. Ook makkelijk te belopen voor belangstellenden vanuit Hofplein en Philadelphia.

Wethouder Arjan Noorthoek loste het startschot en benadrukte het belang van bewegen, extra leuk met elkaar en in de Nationale Sportweek. Hanny Stam van Bewegen voor Ouderen deed de warming up en wie echt losjes wilde swingen, deed mee aan een rollatordans. Lucy Vismans wist mensen te verleiden tot een rondje op een loopfiets voor volwassenen. Wie halverwege even wilde rusten, pauzeerde bij Lotte en Wim van de Thuisbus die voor de gelegenheid haar terras had uitgestald. Bij de finish stond een feestelijk onthaal met muziek en een trofee te wachten. Muziek, zang en sfeer bracht Marcel Fokker. Alle deelnemers werden verwend met een advocaatje en soep en brownie voor mee naar huis.

Het weer kon niet beter en de deelnemers hebben het geweldig gedaan! ‘Dit mogen ze wel elke week organiseren, zo blijven we zeker fit’, klonk een aanmoedigende reactie van een deelneemster. De traditie is ingezet, niet elke week maar volgend jaar komt er zeker weer een Rollatorloop Woerden.

Met heel veel dank aan:

  • Thuishuis Woerden
  • ANBO
  • VSB Fonds Woerden
  • Stichting Aanvullende Gezondheidszorg Woerden
  • Brownies & Downies
  • Marcel Fokker voor de muzikale ondersteuning
  • JR Ballonservice
  • Oude Landt & Eetkamer Bredius
  • Justin Egberts voor de prachtige foto’s
  • en natuurlijk alle vrijwilligers!

Start typing and press Enter to search

X